Technieken

Bij de massagetherapie kan ik verschillende technieken inzetten, afhankelijk van je klachten. Als je moeite hebt met ontspannen, kunnen we beginnen met een oefening. Heb je een voorkeur voor een bepaalde massagetechniek, geef het aan!

 • Klassieke massage
  Bij klassieke massage worden verschillende technieken gebruikt, zoals strijken en kneden, om de doorbloeding van weefsel te bevorderen en daarmee de aanvoer van nuttige stoffen en de afvoer van afvalstoffen te stimuleren. Dit heeft positieve effecten op zowel lichaam als geest.
 • Energetische ( haptische) massage
  Ieder mens heeft levensenergie. Door schrik, woede, verdriet, angst of bijvoorbeeld pijn kan deze energie verstoord worden en niet meer vrij stromen. Er ontstaan blokkades,  er is geen natuurlijk evenwicht meer. Deze verstoringen uiten zich in het lichaam door klachten of ziekte. Een energetische massage kan je helpen je bewust te worden van je eigen energie.
 • Voetreflexologie
  Voetreflexologie is gebaseerd op het feit dat zones op de voeten een verbinding hebben met lichaamsdelen, organen en het hormonale stelsel. Massage van de voeten heeft dus invloed op alle andere lichaamsdelen. De uiteinden van zenuw- en energiebanen worden geraakt, waardoor de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom worden beïnvloed.
 • Holistic pulsing
  Holistic pulsen is een helende behandelmethode die het lichaam terugbrengt naar een ontspannen, natuurlijke staat van zijn. De methode werkt op het vocht in je lichaam. Door je lichaam en daarmee het vocht ritmisch in beweging te brengen ontstaat een diepe ontspanning.
 • Bindweefselmassage
  Bindweefselmassage is een stevige massage, gericht op de diepere lagen van je huid. De massage nodigt je uit om te voelen wat er onderhuids speelt of verborgen ligt. Het is een middel tot bewustwording. Uitgangspunt is niet om klachten te laten verdwijnen, maar om zo goed mogelijk te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Het gaat om de gevoelsbeleving.
 • Dorntherapie
  Dit is een zachte methode om scheef staande ruggenwervels te corrigeren en (niet aangeboren) beenlengteverschil te verhelpen.
 • Cupping
  Bij cupping wordt er een glaasje vacuüm op de huid gezet of als massagevorm gebruikt om te ontgiften, blokkades of pijn op te lossen. Het is een milde vorm van bindweefselmassage.
 • Breußmassage
  Breußmassage is een fijngevoelige, energetisch rugmassage, die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. De massage focust op de tussenwervelschijven: het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Ook problemen met de tussenwervelschijven, zoals ischias en hernia kunnen ongevaarlijk en succesvol worden behandeld met een Breußmassage.