Over mij

_MG_7361 ANJA BOUWMANHallo, mijn naam is Anja Bouwman. Sinds april 2011 werk ik als holistische massagetherapeut. logo_holos_academieIk ben afgestudeerd aan de academie voor massagetherapie Holos in Utrecht. Ik help mensen met nek-, rug en andere spierklachten. Daarbij help ik je te ontdekken wat de samenhang is tussen je klachten en datgene wat er in je leven speelt.

Onbegrepen klachten
Ik heb in mijn leven vaak te kampen gehad met ‘onbegrepen klachten’: voortdurende hoofdpijn, migraine, te snel werkende darmen, kramp in mijn darmen, slecht slapen en sombere buien. Bij de huisarts, of na doorverwijzing bij een specialist, kreeg ik altijd de uitslag: u mankeert niets. Fijn natuurlijk, maar dat nam mijn klachten niet weg. Het maakte me onzeker, ‘ik verzin dit toch niet’ en werd alsmaar ‘zieker’. Ik kreeg last van hyperventilatie, raakte overspannen en kreeg uiteindelijk een depressie.

Aandacht
Natuurlijk heb ik hulp gezocht in het reguliere circuit, maar ik liep vaak tegen een muur van onbegrip op. Daarom besloot ik mijn heil te gaan zoeken in alternatieve geneeswijzen. Ik ontdekte dat mijn lichamelijk klachten voortkwamen uit hoe ik in het leven stond. Hoe ik door mijn aanleg, opvoeding en alles wat ik in mijn leven had meegemaakt, naar de wereld ben gaan kijken. En ook, dat als ik aandacht gaf aan de gevoelens die daarbij horen, er vanzelf een verandering kwam. Het was geen makkelijke weg, maar die ontdekking heeft mijn leven uiteindelijk zoveel fijner gemaakt, dat ik besloot dat ik zelf mensen op die manier wilde gaan helpen.

Bewustwording
Zo kwam ik bij Holos, academie voor massagetherapie terecht. In de vierjarige opleiding tot therapeut ben ik geschoold in verschillende massagevormen, waaronder klassieke en energetische massage, bindweefselmassage, holistic pulsing, voetreflexologie en drukpuntmassage. Belangrijker nog, is dat ik heb geleerd wat het betekent om volledig te zijn in het ‘nu’, met wat er is, met alle emoties en gedachten die bij een massage loskomen. Want welke lichamelijke klachten er ook zijn, vaak geven ze uitdrukking aan wat er binnenin je leeft. Je lichamelijke spanningen of ziektes vormen een wegwijzer, zodat je lichaam de klachten zelf kan oplossen. Als massagetherapeut ondersteun ik je bij dat proces.

Opleiding

Verder heb ik een groot aantal workshops en cursussen gedaan, bijvoorbeeld (Chinese) Tuina massage, hoofdpijnmassage en Fascia release. Daarnaast heb ik verschillende energetische opleidingen gevolgd, onder meer reiki, quantum touch, sjamanistisch healer en spiritueel genezen.

LVNT en RBCZ
Sinds oktober 2014 ben ik aangesloten bij de Landelijk vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT) en per 1 januari 2017 geregistreerd bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Hierdoor worden mijn behandelingen door een groot aantal verzekeraars vergoed.

Via de beroepsvereniging LVNT ben ik aangesloten bij de Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG).