Stress

En die oorzaak is lang niet altijd fysiek, maar valt vaker onder de verzamelnaam ‘stress’. Een begrip dat niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Of het nu komt door je veeleisende baan, een studie, de eisen die je jezelf stelt, het beroep dat je gezin op je doet, de zorg voor je naasten of het verliezen van je baan, iedereen ervaart op zijn of haar manier spanning. Voldoende ‘uitrusten en ontspannen’ schieten er vaak bij in. Als de spanning te lang duurt en niet voldoende wordt onderbroken door ontspanning, heeft dat zijn weerslag op zowel je lichaam als je geest en kun je allerlei klachten krijgen.

Mindful Massage beschouwt lichamelijke klachten als signalen van dingen die (onbewust) in je leven spelen. Een massage met volledige aandacht voor jezelf, helpt je daarnaar te luisteren: Hoe is het nu met je, wat speelt er in je leven, wat willen je klachten je duidelijk maken.

Een behandeling bij Mindful Massage ontspant en versoepelt niet alleen je spieren, maar geeft je ook inzicht en bewustwording.